Vågetjenesten

Vågetjenesten på Møn

Vågekonen – eller vågemandens fornemste opgave er at sidde hos en person, som er døende, så de ikke ligger alene i deres sidste timer.

At sidde og trøste og være nærværende. Sådan var det i gammel tid, og sådan er det endnu.

Alt for mange mennesker i dag er alene og bange, uden nogen ved deres side, og derfor er vågekonens og vågemandens indsats aktuel.

Vågetjenesten på Møn og Sydsjælland er en aktivitet hos DRK Møn, og drevet af frivillige folk, der ønsker at stå til rådighed for en døende. Vi kommer som en “reserve pårørende” og dækker, hvor de egentlig pårørende ikke kan være tilstede – eller i de tilfælde, hvor der ingen pårørende er.

Vi har hverken religiøse eller plejemæssige formål – det handler om medmenneskelighed og nærvær. Vi holder i hånden,  læser højt, synger, beroliger, lytter eller blot er nærværende.

Vågetjenesten rykker ud til plejecentre og private hjem på Møn, Nyord, Bogø samt et par steder på Sydsjælland i Vordingborg Kommune.

Har du, eller kender du nogen, som du tror har brug for vågetjenesten, så kontakte os og høre nærmere om vores tilbud. Vi har selvfølgelig tavshedspligt, så alle samtale mm er strengt fortroligt. Du må gerne kontakte os inden, det er aktuelt, så både du og vi er på forkant. Du kan også hente vores brochure i butikken.

Der er altid brug for flere vågefolk, så vi hurtigt kan komme ud til folk i nød. Der er ingen krav eller forudsætninger for at være med – blot en kort samtale med aktivitetslederen

Har du lyst til at være med, eller bare høre lidt mere, så kontakt os og få en uforpligtende snak om hvad vi gør og hvordan vi gør det.

Kontakt: Angus Crammond, Udbygade 38, 4780 Stege, Tlf: 50 57 92 88, E-mail: vaagerne@gmail.com